Vägen mot VM-final

Roliga möten i fredags var det ja - och så var det plötsligt onsdag... Men tiden går som bekant fort när man har roligt, och nu har det varit väldigt högt tempo ett tag. Men roligt, som sagt var!

I fredags hade vi ett diskussionsmöte kring de större visionsidéerna. Med större menar jag storleken på både pengen och betydelsen för kommunen. Det finns ju intresenter i vår närhet som delar vår ambition att utveckla Söderhamn och som dessutom har förhållandevis gott om pengar att investera. Skulle man kunna kombinera dessa olika intressenters vilja med kommunens och Söderhamnarnas vilja skulle det kunna finnas pengar till att göra en betydande satsning. Som du säkert förstår kan jag inte säga så mycket mer än så just nu, men räkna med att innan vi kommer till skott så kommer Söderhamnarna att få chansen att tycka till!

Genomgången med förvaltningscheferna var också oerhört givande. Det finns inte plats här att skriva om allt som är på gång i visionens anda. Om jag ändå ska lyfta några saker som känns spännande så jobbar vi just nu konkret med utbyggnaden av både Faxeområdet och Sandviksudden, ett nybildat gymnasieutskott ska driva på utvecklingen i skolan, ett teknikcollage ska ordnas i sommar, vi bildar personalkollektiv inom förskolan, tar fram ett särskilt profilprogram för andra skolor och ser över möjligheten att hjälpa intresserade lärare att bilda en kommunal friskola.

Visionsdialogen i Söderala i går var den näst sista "byadialogen". Massor med bra idéer, som kommer att finnas på hemsidan om någon timme. på tisdag är vi i Norrala och sen ska vi återsamla alla byar på en gemensam träff den 19 mars. Sen borde det vara en massa lokala projekt på gång!

Nu ska jag, Thomas och Anna iväg på ett möte med chefen för Barn- och Utbildningsförvaltningen och ett stort antal skolelever. De brukar träffas ett par gånger om året och vi ska vara med nu för att höra vad de tycker om vår satsning på att föra ut visionen i skolan och göra 2007 till ett visionens år för barn och ungdomar. Återkommer om det och lite tankar kring några av idéerna för centrala Söderhamn i morgon!

I kväll ska jag på bandy. De som känner mig ler i mjugg. Född och uppvuxen i Gävle är det ju inte direkt bandy man får puls av. Men visst är det spännande i kväll. Broberg/Söderhamn bara ska spöa Villa på hemmaplan, så jag kanske får lite puls ändå trots allt. :o)

Till sist ett stulet citat från gårdagens föreläsning med förre skridskoåkaren Thomas Gustafsson. Han i sin tur citerade förbundskaptenen Tommy Svensson, som förde fotbollandslaget till VM-guld i USA den magiska sommaren 1994. Tommy kommenterade i efterhand en av de svåraste uppgifterna som ledare inför detta VM - "Det tog tid att vänja grabbarna vid tanken att de kanske skulle spela en VM-final". Undrar hur lång tid det kommer att ta ett vänja Söderhamnarna vid tanken att vi faktiskt kan förverkliga vår vision?...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback