Uppslag om visionsidéer för centrum

Sett Söderhamnskuriren i dag? Ett helt uppslag om visionsidéer för hur vi gör centrum + årummet än mer attraktivt. Skoj! Artikeln är bra av flera skäl. Det kanske viktigaste är att se till att hålla grytan kokande, så att säga. Alla Söderhamnare behöver få känna att arbetet med idéer om hur vi utvecklar staden fortsätter. Dessutom sätter den här typen av artiklar ännu fler idéer i huvudet på folk och sånt är alltid nyttigt.

Har förresten träffat underbart inspirerande människor de senaste dagarna. Aktiva medborgare i Sandarne väntar inte på andras initiativ, utan tar fram en egen karta över Sandarne med en särskild utmärkt cykelled och rastplatser, sevärdheter, fiskesjöar och annat markerat. Kanon! Eftersom det fortfarande är lite hysch-hysch runt en viss idrottsidé kan jag väl säga att jag också träffat tre eldsjälar inom en viss idrott. Tillsammans har de över 100 års erfarenhet av att arrangera evenemang och nu jobbar de på en idé till en bred idrottslig folkfest som de räknar med att starta i "liten skala" nästa år, det vill säga med "bara ungefär 1 000 deltagare"... Återigen sååååå härligt att möta driftiga människor som inte tänker vänta och se vad som händer - de ser till att något händer!

 Annars laddar vi nu för presskonferens i morgon. Gänget på SUS - Söderhamns Ungdomsstöd - jobbar med att arrangera det förmodligen maffigaste beachpartyt hittills i Söderhamn. Det hålls på Stenö havsbad den 13/7 och vi hoppas få berätta om det för media i morgon lunch. "Ruggigt fett ljud", om man får tro killarna på SUS. Partyt arrangeras på önskemål av de ungdomar som under två dagar jobbat med förslag på hur de vill använda "ungdomsmiljonen". De önskade fler drogfria aktiviteter för ungdomar i allmänhet och ett beachparty på Stenö i synnerhet. Ungdomarna bestämmer och vi levererar, helt enkelt.

image5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback