Buss-symbolik...

Hörde att visionsbussen, det vill säga den X-trafikbuss vi stripat med visionens sju strategier, rullat genom stan i går - dragen av en bärgningsbil! Visst är det fantastiskt?!? Symboliken är ju glasklar!

När kraften i visionsarbetet tillfälligt tagit slut hos individen (bussen) finns det större och starkare krafter som ändå ser till att arbetet fortsätter i rätt riktning. Så om du eller jag är slutkörda någon dag och inte orkar föra alla visionsidéer framåt just för dagen kan vi ändå vara säkra på att arbetet lever vidare och  drivs framåt av de över 4 000 söderhamnare som är engagerade och därmed bogserar oss i väntan på att vi ska orka köra för egen maskin.

Om du, liksom jag, behöver påfyllning av inspiration och kraft ibland kan jag rekommendera Värdskapets tre böcker Det goda värdskapet, Den tjänande ledare och Den turkosa kostymen. Jag läser just nu den om kostymen och det är så häftigt att ta del av alla dessa berättelser om hur vi med så små medel som vår egen person, vårt eget förhållningssätt, vårt värdskap kan göra så mycket. Vill du läsa någon av böckerna hittar du dem på www.vardskapet.se.

Den här veckan har vi annars haft ett bra möte om en ny ungdomsportal på nätet, en härlig nationaldag med massor av skickliga sångare, musiker och dansare, ett planeringsmöte för arbetet med visionen i skolan till hösten och ett möte om förutsättningarna för en äventyrs-ö för barn i skärgården. Nästa vecka har vi bland annat en visionsdialog om centrum och årummet, ett möte om hästtaxi stan och ett halvdagsmöte i gruppen som jobbar med förädlingen och prioriteringen av visionsförslagen.

Trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Plats 285 av 290, det vill säga Sveriges femte sämsta kommun. Inget vidare.

2007-06-15 @ 11:15:56
Postat av: Lennart

Helt rätt, inte alls bra. Det är inte heller bra att vi gått bakåt i Svenskt näringslivs mätning över företagarklimatet. Samtidigt ska man komma ihåg att de här mätningarna gjordes i en period innan det målmedvetna visionsarbetet startade. Jag är övertygad om att vi kommer att ha klättrat på båda de mätningarna till nästa år!

2007-06-20 @ 13:49:12
Postat av: Lennart

Det kan vara värt att poängtera att Fokus undersökning inte alls bygger på Söderhamnarnas egen uppfattning av hur det är att bo här. Fokus har själv listat ett antal hårda parametrar, till exempel hur mång miljonärer som bor i kommunen, och gjort sin tolkning utifrån det. För mig är det betydligt viktigare vad Söderhamnarna själva tycker. Visionsarbetet syftar bland annat till att öka självkänslan och stoltheten hos oss själva och då är SCB:s kommande meborgarundersökning ett viktigare instrument. Av samma skäl som jag listade ovan är risken stor att vi inte kommer att vara nöjda med årets resultat, men då har vi i alla fall rätt mätresultat och -verktyg att utgå ifrån i fortsättningen.

2007-06-21 @ 21:58:58
Postat av: Birgitta

Även utbildningsnivån hos medborgarna listades - vet inte om man kan säga att man bor i en dålig kommun för att man själv är lågutbildad?

2007-06-25 @ 14:38:22
Postat av: Ann-Britt

Men nåt måste vara galt med hela Gävleborgs län..
vad som än listas så ligger vi uruselt till..vi är sjukast, fattigast, sämst hit och dit osv..varför?

2007-10-11 @ 00:03:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback