Skolentreprenörer och imponerande värdskap

Nästa vecka startar utbildningen för våra sommarlovsentreprenörer. Det är totalt 18 ungdomar som tagit chansen att få driva ett eget företag under sommaren och under introduktionsveckan kommer de att få grundläggande kunskaper i företagande, innan de sedan ska starta sina verksamheter. De företag som startar kommer att sköta om några trädgårdar när husägarna är på semester, rekonditionera bilar, dekorationsblästra och mycket annat. Bara att önska dem lycka till!

På lunchen i dag mötte jag också en av hundratals ungdomar som fått traditionellt sommarjobb i kommunen i år. En påtagligt stolt tjej registrerade mitt lån av boken Du och din mänskliga faktor på biblioteket. Satsningen på sommarjobben är i år större än något år tidigare, vilket är en liten del av den ungdomssatsning på 25 miljoner kronor vi gör på en treårsperiod. Även på Arbetsförmedlingen konstaterar de att läget är bättre än på länge.

Ledde förresten ett seminarium om alternativa driftsformer för kommunal verksamhet förra veckan. Otroligt intressant och definitivt något vi kan utveckla mer i Söderhamn.

Till sist kan jag konstatera att värdskapet i Söderhamn imponerar på våra besökare. Besökarna vid fjolårets stora orienterarfest lyfta fram de vänliga och hjälpsamma människorna i Söderhamn som en av behållningarna med besöket och nu får vi också beröm av Värdskapet AB. Läs vad de skriver om Söderhamns värdskap på
http://www.vardskapet.se/nyheter.asp/lid/34241.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback