Samarbeten mellan "byarna"

I kväll har vi en gemensam samling för alla de nio "byar" som vi haft visionsdialoger i. Syftet med mötet i kväll är bland annat att återkoppla så de får se både vad de själva lämnat för idéer och vad de andra byarna kommit med för förslag. Kanske ännu viktigare är nu att ta nästa steg och försöka starta några konkreta samarbetsprojekt mellan byarna.

Metoden vi kommer att jobba med i kväll är att vi valt ett 20-tal idéer som dyker upp som förslag i minst två-tre av byarna. Vi kommer sedan att skapa arbetsgrupper med så många som byarna som möjligt representerade i varje grupp för att se vilka idéer man ser samarbetsvinster med. I några fall finns kanske pågående projekt som de nya grupperingarna i så fall får ansluta sig till, i andra fall ser vi och Kommunbygderådet Allis till att det bildas nya grupper.

Vi kommer också att vilja att byarna redovisar ett par projekt de själva tänker driva. Sen bokar vi ett datum i typ oktober då vi kallar dem samman igen och stämmer av hur det gått.

De samarbetsprojekt man enas om kommer vi att lyfta in på vår checklista över projekt som ska förverkligas/påbörjas under 2007. Listan räknar jag med att offentliggöra innan mars månad är slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback