Labgruppens rapport till Kommunstyrelsen

Labgruppen, som jobbat med att prioritera alla visionsidéerna har nu lämnat sin första rapport till Kommunstyrelsen. Vi betraktar fortfarande rapporten som ett arbetsmaterial, men eftersom den redan varit publicerad i SöderhamnsKuriren publicerar vi den också på kommunens webbplats - www.soderhamn.se. Klicka på visionsloggan för att komma rätt!

Viktigt att notera är att den här rapporten inte består av de visionsidéer vi som kommun anser att vi tillsammans ska förverkliga. Vi har redan förverkligat ett stort antal av idéerna och kommer att förverkliga ett par hundra till. Vi har heller inte tagit med viktiga satsningar Kommunstyrelsen redan beslutat om, som till exempel satsningen på att utveckla området kring  Ljusnans mynning i Ljusne.

Den här rapporten innehåller de idéer Labgruppen anser har sådan strategisk och/eller ekonomisk betydelse att det är politikerna sak att visa vägen för det fortsatta arbetet. Observera också att de förslag Labgruppen inte tycker vi ska jobba vidare med mycket väl kan bli de Kommunstyrelsen i slutändan vill prioritera. Läs rapporten på kommunens webbplats och hör sen gärna av dig med din åsikt om de olika förslagen!

Hög prioritet har just nu formandet av kommunala inriktningsmål för de närmaste åren. En rad tjänstemän jobbar med att utforma handlingsplaner för inriktningsmål, som kommer att behandlas av Kommunfullmäktige senare i år. För att underlätta arbetet för de här tjänstemännen har jag suttit i ett par dagar för att sortera visionsidéerna utifrån de olika preliminära inriktningsmålen. När målen är tagna av KF kan jag lägga upp dem på webbplatsen också.

Veckan som kommer ser spännande ut. Bland mycket annat som händer ska vi ha ett möte ute på den ö vi kanske ska använda som Pirat-ö för barnen nästa år. Vi har arbetet fram ett koncept, två eldsjälar, Theo och Åke, har snickrat och fixat på ön och i slutet av september ska vi köra en tesresa med en båtlast frivilliga barn. Med kunskapen från testet ska vi sedan finslipa detaljerna till nästa sommar, då turerna till PIrat-ön kan starta. Till en början blir det säkert vi i kommunen som driver verksamheten, men målet är ju att så snart som möjligt hitta någon entreprenör som vill ta över verksamheten.

Nästa helg ska jag också åka med Söderhamns orieterningsklubb till Gotland. Där arrangerar man i år Ungdoms-SM, en tävling vi står som värdar för här i Söderhamn nästa år. Med kunskap om de övriga stora evenemang som planeras i Söderhamn nästa år längtar jag redan nu till sommaren 2008! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback