Östra Berget och VM-guld!

I kväll har vi haft visionsdialog om Östra Berget. Den 144:e visionsdialogen blev riktigt välbesökt och resulterade i en hel bunt med utvecklingsförslag för området. Bland de många utvecklingsmöjligheter som lyftes fram kan jag nämna bättre trafiklösning, permanent värme och vatten för att möjliggöra året runt-aktiviteter, restaurang med utsikt över staden, vända scenen något mer mot den stora ytan vid lotteristånden och tillfälliga läktare vid stora evenemang. Sen finns det säkert ännu fler bra idéer i bunten. Jag hinner bara inte gå igenom den nu. Klockan är redan närmare 21:30 och jag ska bila med orienterarna till Gotland i morgon bitti. I Kuriren i morgon kommer det säkert att finnas ännu fler intressanta förslag presenterade.

En fråga som också lyftes i kväll var den om det fria inträdet på Sommartrivselkvällarna. Alla var överens om att det är fantastiskt kul att vi med sponsorers hjälp kan bjuda Söderhamnarna på artister av så hög klass. Men alla var också överens om att en av följderna av generositeten är att det är oerhört svårt att ta betalt för andra arrangemang. Att ordna stora fester, att bjuda in stora artister, att ordna med busstransporter till stränder och arenor kostar. Det kostar till och med mycket. På något sätt måste vi vänja oss vid att faktiskt också få betala för att delta i festligheterna. På sikt blir det annars omöjligt att ordna fler stora evenemang. Skriv gärna en kommentar här under och berätta vad du tycker.

Till sist vill jag bara säga ett jättegrattis till 14-årige Nicklas Arleryd från dansklubben Bumpy Feet. Nicklas tog i går VM-guld i singeldisco i den Slovakiska staden Zilina. Totakt 32 dansare från 19 länder tävlade i klassen och Nicklas från Söderhamn vann. Hur stort som helst! Jättegrattis - och ett stort tack Nicklas. Du har gett oss ännu en anledning att vara stolta!

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Är inte det allmänt känt att om söderhamnarna ska gå ska det vara gratis?

2007-09-18 @ 10:34:58
Postat av: Lennart

Återigen i så fall inte något som enbart är folks eget fel. Precis som det i alla år alltid funnits jobb har det alltid varit gratis att gå på stora evenemang i Söderhamn. I takt med nedläggningarna har också folks privatekonomi urholkats, så det har funnits en poäng med att bjuda. Den intressanta frågan är därför helt enkelt hur vi nu ska gå tillväga för att vänja våra medborgare att stora evenemang också kostar pengar. Har du något förslag?

2007-09-21 @ 13:22:01
Postat av: Birgitta

Trivselkvällarna är väl det bästa stället att börja eftersom de onekligen lockar folk. Börja ta inträde där, en femtilapp för vuxna, gratis för barn. Förhoppningsvis ska ingen tvingas avstå pga den kostnaden men den markerar att det inte är gratis med artister. Året därpå kan man höja priset eller sänka artistkostnaderna för att så småningom komma till att man får det man betalar för.

2007-09-21 @ 15:51:50
Postat av: Ann-Britt

Klart de skall kosta så det kan komma större artister..
Hur gick det till på förr när de kom så stora artister på berget? Vem minns inte The Who, Spencer Davies Group osv..o senare på -90 talet Ulf Lundell mm, det är ju en sån fin festplats så de måste ju verkligen fixas till.

2007-10-05 @ 17:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback