Söderhamnsmässan

I helgen står vi på Söderhamnsmässan och dels visar upp kommunens bredd i verksamheten, dels informerar om visionsarbetet. Bland annat har du som besökare möjlighet att rösta på de 14 guldkornen. Hoppas vi ses på mässan!

Den här veckan har vi annars jobbat mycket med de inriktningsmål Kommunfullmäktige ska besluta om i november. Målen är satta utifrån Vision 2012 och redan på fullmäktige nu på måndag kommer vi att redovisa innehållet i handlingqsplanerna för alla tio inriktningsmålen och för Labgruppens arbete med guldkornen. Inriktningsmålen är alltså mål för kommunens egen verksamhet för åren 208-2011.

De senaste dagarna har varit extra härliga för en visionär. Många processer är igång och arbetet går framåt. Satsningen på aktivitetshuset Verkstäderna börjar verkligen ta form nu. Arbetet med Drömverkstan har fått publicitet i både Kuriren och i webtidningen Söderhamnarn. Det sjuder också av liv och rörelse i lokalerna. Ett skittufft IT-café står också klart. De vuxna kan hålla koll på vilka sidor ungdomarna surfar på och omedelbart fjärrlåsa datorn om den används på fel sätt. Ungdomarna i sin tur kan plocka upp en meny på skärmen medan de spelar och beställa fika från cafét via den. De behöver därmed inte lämna datorn på sin betalda tid för att kunna ta en cola och chokladboll. Jag önskar att jag hade samma funktion på datorn hemma... :o)

Avslutnignsvis vill jag bara ge en eloge till alla er som engagerar i vår kommuns utveckling i stort och smått. Häromdagen kom det till exempel in en kille, vi kan kalla honom Kenneth, som på helt eget bevåg suttit och jobbat med bruttolistan på alla visionsförslag. Han har sorterat dem, numrerat dem och gjort kolumner där man kan checka av vem som är ansvarig för idén, om/när den genomförts och även en ruta för utvärdering av hur bra resultatet egentligen blev. Suveränt! Jag hoppas att vi med Kenneths hjäp därmed ska kunna göra det ännu lättare för dig att följa visionsarbetet inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback