Torghandel och ny webb!

"Riktig torghandel tillbaka i stan". Ja, så lyder rubriken till artikeln i SöderhamnsKuriren som i lördags berättade att ännu en visionsidé nu blir verklighet. Kuriren skriver:  

"Ost, bröd, ägg, marmelad, fisk och mer. I sommar finns det goda möjligheter att köpa närproducerade varor till en hel måltid. Varje torsdag kommer det hållas marknad på Salutorget. I samband med återvändardagarna 2-3 maj drar torghandeln i gång. Varje torsdag till utgången av september kommer det att finnas möjlighet att sälja och köpa kvalitetsprodukter från Söderhamn.

Boende i centrum har efterfrågat mer liv i stadskärnan medan odlare och boende utanför stan vill nå en större köpkrets. Under våren har konceptet testats tre torsdagar med gott resultat. Det finns ett stort intresse bland livsmedelsproducenterna för torsdagar på torget."

image13
Så här de ut, de 20 torgstånden kommunen köpt in och hyr ut för 75 kronor/dag. Fotograf: Hans-Åke Sandberg, Söderhamnskuriren.

Jag är övertygad om att om bara vädret är ok så kommer torghandeln att bli en succé! Tack till er alla som föreslagit det och som sedan också bidragit till att göra det möjligt. Du som är intresserad av att finnas med på Salutorget på torsdagarna kan skicka mig ett mail, så ska jag sätta dig i kontakt med rätt personer.

Under morgondagen, måndagen den 28 april, sjösätter vi kommunens nya webbplats. Förhoppningen är att den ska vara mer användarvänlig, att det ska vara lättare både att lägga upp information för oss kommunanställda och lättare för för dig som besökare att hitta den information du söker. Besök gärna
www.soderhamn.se och berätta för oss vad du tycker vi kan utveckla ytterligare.

Apropå synliggörande, som ju är en av de sju strategierna i arbetet med Vision 2012, kan jag berätta att vi nu äntligen står i begrepp att beställa hjälp med streamingen av Kommunfullmäktiges sändningar. Det betyder att vi så småningom ska kunna erbjuda Kommunfullmäktiges sammanträden både direkt och i efterhand via webben. Ska bli skönt när det äntligen är fixat, eftersom vi lovat det i ett svar på ett medborgarförslag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback