Att vilja, men inte våga eller veta hur...

Tillbaka efter lång ledighet!

Har sent omsider läst rapporten från vår stora ungdomsenkät, LUPP:en (lokal uppföljning av ungdomspolitiken). Det är både glädjande och bekymrande läsning. Ungefär 50 % av ungdomarna uppger att de vill vara med och påverka. Visst är det trist att de övriga 50 procenten inte ens vill vara med och påverka, men jag tycker ändå det är helt ok med att 50 % faktiskt vill. Däremot är det inte alls bra att ungefär lika många uppger att de inte vet hur de i så fall ska gå till väga, eller att många också tror att de vuxna ändå inte skulle lyssna på dem om de tog kontakt med dem...

Det finns helt klart också mycket att jobba med när det gäller ungdomars trygghet, deras lust att vilja bo kvar och deras inflytande över miljö och arbetssätt i skolan. Och menar vi allvar med ambitionen att bli årets ungdomskommun senast 2012 måste vi ta tag i detta snarast.

Jätteroligt att se är ändå att arbetet med entreprenörskap i skolan redan börjar märkas. Över 50 % av alla ungdomar kan tänka sig att starta eget företag när de är klara med sina studier!

På tal om entreprenörskap jobbar jag just nu också med att hitta en konsult som ska hjälpa oss forma en strategi för konkurrensprövning av kommunal verksamhet. Strategin för hur vi ska tänka/jobba ska vara klar till årsskiftet och kommer att vara mycket viktigt för oss i det fortsatta arbetet med att stimulera entreprenörskap både inom vår egen organisation och i kommunen i övrigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback