Söderhamn näst bäst i landet på ungt företagande!

Har precis varit på invigningen av Ung Företagsamhet, UF:s, nya lokaler i Söderhamn. En representant för UF Sverige berättade då att vi iSöderhamn är mycket duktiga på att locka unga att prova företagande och företagsamhet i UF:s regi. I Söderhamn är det nästan 20% i en årskurs som kommer i kontakt med UF-verksamhet och det är den näst högsta siffran i landet! Ännu en anledning att vara stolt!

Samtidigt är det intressant att känna till att ett av kommunens mål för de kommande åren lyder: "Senast läsåret 2010/2011 ska andelen elever som startar UF-företag på Staffangymnasiet vara dubbelt så hög jämfört med läsåret 2006/2007".

Att dubbla siffran som redan är näst bäst i landet kommer att bli tufft, men om vi lyckas har vi lagt en fantastiskt fin grund för företagsamhet i kommunen. Av de som startar UF-företag i gymnasiet har cirka 23 % ett eget företag med i snitt fyra anställda när de fyller 30 år. Motsvarande siffra för gruppen som inte haft UF-företag är tre-fem procent, så här finns en enorm potential!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback