Attraktiva Söderhamn + jämförelseprojekt

Efter en stunds funderande verkar vi nu ha hittat en bra arbetsform för projektet Attraktiva Söderhamn. Projektet ska ju kunna bidra till det där "lilla extra" i Söderhamn som inte ordinarie kommunaol verkssamhet eller de ideella föreningarna mäktar med. Samtdigit ska projektet bidra till en meningsfull sysselsättning och utveckling av de individer som ingår i Resurscentrums verksamhet.

Projektet har tidigare kanske gapat över lite för mycket, lite för många och lite för stora saker, helt enkelt. När projektet  till exempel skulle kunna ha satt ut tio bänkar efter ett gångstråk har man helt plötsligt istället blivit en del av utredningen om den framtida användingen av parkområdet med skötselplan och hela faderittan. Och istället för att då släppa det projektet har mycket stannat av och ärendelistan bara vuxit och vuxit. En projektlista med massor av ärenden där ingenting händer är demoraliserande både för de som jobbar med projektet och de som väntar på resultat. Nu ska vi bli bättre på att driva på de mindre, enklare åtgärderna och att släppa sånt vi inte kommer fram med. Den uppdaterade ärendelistan från Attraktiva Söderhamn kommer snart att finnas på vår webbplats.

I förrgår fick jag dessutom prata om vårt visionsarbete för kollegor från andra kommuner. Vi ingår i ett jämförelseprojekt, där vi just nu tillsammans ska utveckla vårt bemötande och vår tillgänglighet för dig som medborgare. Och visst har vi mycket att förbättra, samtidigt som jag kan konstatera att vårt bemötande och vår tillgänglighet i många avseenden håller hög kvalitet! Inte minst är den breda förankringen av vårt visionsarbete unik. Onekligen ännu ett skäl att vara stolt som Söderhamnare.

Nu ska jag iväg och planera cirkelledarutbildningen för Värdskapsutbildningarna!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Se till att marknadsföra Surströmmingen bättre!

2008-01-31 @ 08:47:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback