Landsbygdsprojekten redan på banan

På kommunbygderådet Allis jobbar man redan för fullt med de sex projekt man åtagit sig att driva under 2007 (se tidigare blogg). På styrelsesammanträdet den 3 april kommer mycket av visionsarbetet och uppdragen upp på dagordningen. Vill du läsa mer om Allis kan du besöka deras hemsida på http://www.soderhamnsbygder.se/

Håller annars på att planera Värdskapets besök här om ett par veckor. Förmiddagens föredrag för de kommunanställda och de kommunala bolagen saknar än så länge lokal, men kvällens föredrag för allmänheten kommer att hållas på CFL med start klockan 18:00. Och det är också på CFL vi kommer att träffas för en heldags workshop dagen efter. Jag måste säga att jag ser fram mot den väldigt mycket. Jag är övertygad om att om vi kunde sätta ännu mer av det generösa värdskapstänkandet i vår egen organisation så skulle det märkas och ha betydelse för våra kunder, invånarna i Söderhamn.

I morgon ska jag delta i Socialnämndens sammanträde. De ska diskutera sin inriktningsmål för 2007 och på vilket sätt de har bäring på visionen. När alla nämndernas inriktningsmål är satta kommer vi att tillsätta arbetsgrupper som ska forma handlingsplaner för vart och ett av inriktningsmålen. Eftersom flera av målen kommer att ställa krav på samverkan mellan förvaltningar och enheter kommer de grupperna kommer att bestå av representanter för alla berörda förvaltningar. Redan det arbetet i sig stärker en av visionens strategier, att riva murar och bygga broar (mellan förvaltningar).

I morgon jobbar vi också vidare med planerandet av ungdomens miljöting, som vi ska arrangera i höst. Kan bli hur bra som helst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback