Wilma & Rudolf på TV

Arbetet med visionen i skolan har gått mycket bra. De senaste dagarna har vi dessutom fått mycket publicitet  på Wilma & Rudolf:s föreställningar för de yngsta. I dag hade exempelvis Kuriren nästan en helsida och i måndags medverkade de på SvT Gävledala. Inslaget kan du se om du klickar på denna länk http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=379080. Inslaget kommer 15:12 in i sändningen.

Annars har de 14 guldkornen debatterats livligt i media den senaste tiden. Ledarskribenten på Kuriren tror att de är allt kommunen gör i visionsprocessen och Vänsterpartiet tycker att dera egna förslag är bättre än de vi processat fram ur Söderhamnarnas över 2 400 förslag. Även om jag inte håller med någon av dem tycker jag att det är bra att förslagen diskuteras och debatteras. Ju fler som engagerar sig i processen, desto bättre resultat i slutändan.

En som är engagerad är Kenneth, han som för ett tag sen skickade över exceldomkuentet som ska hjälpa mig åskådliggöra vad som är gjort i visionsarbetet (skrev om det för ett tag sen). Nu har han ännu en spännande idé om ett projekt som skulle kunna skapa intrese bland alla fartygsintresserade. Kul!

Nu har vi på allvar börjat arbetet med att förbättra synliggörandet av allt bra som händer. I dag höll jag den första av ett stort antal internutbildningar i syfte att göra oss mer kunniga om hur journalister och media fungerar, för att på så sätt bättre förstå vad av allt vi gör som kan intressera dem. Vi lär oss också förpacka och presentera det på ett bättre sätt. För 2008 instiftar vi också belöningar för de som arbetet bra med synliggörandet av sin verksamhet i kommunen och av annat bra som händer utanför vår egen organisation. Och så tänker vi instifta ett pris för de som jobbat bäst med bemötande av sina kunder.

I dagarna håller Verkstäderna ett stormöte för att få ungdomar att börja jobba med upprustningen av lokalerna. Det ska fixas till ungdomshak, filmrum, en paintballhall, en medieverkstad och mycket annat. Det rör på sig!

30 miljoner till Guldkornen

Kommunstyrelsen har nu klubbat sitt förslag till budget för de kommande fyra åren. Bland annat föreslår KS fullmäktige att sätta av 30 miljoner kronor till att utreda, projektera och genomföra en del av Guldkornen. Som jag förstår det är det därmed upp till oss i Labgruppen att komma fram med förslag på vad som ska utredas närmare och så kommer KS att göra prioriteringen löpande. Känns som ett helt ok sätt att jobba på. Nu ska vi bara klara ut relationen mellan Guldkornen och utredningsuppdragen om skärgården, Ljusnans delta m m innan vi kan gå vidare.

SöderhamnsKuriren har en stor artikel i dag om våra planer för en pirat-ö i skärgården nästa sommar. Kul! Jag tror på idén och tror att pirat-ön kan bli en succé nästa sommar. Ska förresten kalla till en lite pressinformation om vinterns aktiviteter i Strykjärnsparken också. Ännu en idé från kreativa Söderhamnare som vi kommer att förverkliga.

Har förresten bjudit in studieförbunden till ett möte. Förhoppningen är att de ska bli inspirerade att starta projekt, studiecirklar, kurser, distansutbildningar etc. i visionens och värdskapets anda. Säkert kan de också ge oss värdefulla idéer om hur vi kan utveckla aktiviteter som gör fler engagerade i visionsarbetet. Mötet blir i alla fall den 5 december om allt går som planerat.

På tisdag har vi också en återsamling  med Värdskapscoacherna, eller värdskapets gerillasoldater som jag brukar kalla dem. Vi är ett 20-tal som drillats lite extra i värdskap och metoder att jobba med. Nu ska vi gå igenom vad som hände på forumet för Värdskap i Åre, informera varandra om spännande aktiviteter i vår egen organisation och så dra upp planerna för de kommande "attackerna" :o)

Vi tänker förresten instifta några priser till nästa år. De som utvecklat sitt bemötande och varit duktiga på att synliggöra sitt arbete ska belönas. Frågan är hur och hur en kul "trofé" ser ut. Har du någon idé får du gärna lämna en kommentar!