Rishögar och blästersuccé

I dag har det varit stor pedagogmässa på CFL i Söderhamn. Massor av spännande projekt inom skolans värd visades upp och överallt trängdes inspirerade och inspirerande pedagoger med CFL:s ordinarie besökare. Ingrid, som jobbar med Visionen i skolan, var på plats för att hålla workshop om sommarlovsentreprenörerna och jag själv var på plats för att sprida allmän information om visionen i skolan.

Ingrid berättar att hon inför sommaren stötte på två intressanta kommentarer från pedagoger angående just projektet sommarlovsentreprenörer. En pedagog konstaterade att "sommarlovsentreprenörer, det blir väl dom som inte varit tillrätckligt företagsamma och lyckats fixa ett eget jobb", medan en annan konstaterade att "det går inte att göra fint virke av rishögar"...  

Just därför var dagens mässa så fruktansvärt kul att besöka! Där fanns till exempel de härliga ungdomarna som i somras gjorde egna designer och började blästra mönster och namn på glas, läder och metall. Affärsidén blev en succé och nu inför jul rasar beställningarna in. De gör, ursäkta språket, skitsnygga grejer! Underbart att se! Och där fanns även hundratals människor, besjälade av att göra sitt yttersta för att ta vara på barnens unika egenskaper.

I helgen var det annars invigning på Drömverkstan och kick off för arbetet på Verkstäderna. Och som Kuriren skrev i dagens tidning så verkar Verkstäderna kunna bli precis den succé, det vattenhål för ungdomars aktiviteter, som vi alla hoppats. Ungdomarna själva har bestämt utseende på lokalerna och jag gillar den indiska stilen med turkosa väggar med guldschabloner, stora ljuslyktor, höga bord med höga stolar varvat med oerhört låga bord och sittkuddar, typ. Och det här var alltså inte ens en invigning, utan bara en kick off. Nu börjar arbetet!

KF i kväll och tv-sändning som vanligt. Börjar bli lite otålig och vill komma igång med streamingen, men det kommer väl...

Kommentarer
Postat av: Birgitta

"det går inte att göra fint virke av rishögar"...

Det är sånt som kan få mig att gråta. Får "rishögen" verkligen någon chans i skolan om "pedagogerna" har den inställningen?

2007-11-07 @ 07:48:14
Postat av: Lennart

Ja, kommentaren är verkligen tråkig. Förhoppningsvis har den personen som fällde kommentaren ändrat inställning när han/hon nu sett vilket bra jobb sommarlovsentreprenören gjorde!

2007-11-14 @ 11:28:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback