Massor med nya jobb!

Äntligen!

De senaste veckorna har de positiva företagsnyheterna verkligen kunnat staplas på varandra här i Söderhamn. Först blev det klart med Max' etablering, vilket kommer att ge cirka 40 nya ungdomsjobb. Sen förklarade telefonsupportföretaget Teleperformance att de har behov att nyanställa cirka 80 personer! Och ovanpå det har nu IT-företaget Nitma beslutat att etablera sig i Söderhamn. De kommer att sysselsätta 8-10 personer när de öppnar i mitten av augusti, men eftersom planerna är att göra Söderhamn till ett av sina fyra huvuddriftcenter räknar de med att vara dubbelt så många om kanske redan ett år. 130 nya jobb på bara någon vecka, visst är det häftigt?!?

I går träffade vi företagare från Söderhamn som fått bjuda hit kollegor från hela landet för att visa upp vad vi kan erbjuda här i kommunen och många var imponerade. Även de som redan är etablerade här blev i flera avseenden överraskade över hur stark tillväxten är just nu och allt spännande som är på gång.

Åkte förresten förbi Ljusne Värdshus i går, där den envise entusiasten Kenneth Thuring har fräschat upp och gjort jättesnyggt. Härligt att se sånt engagemang!

Nu har vi dessutom öppnat vår nya turistbyråfilial på Biblioteket. Kom gärna in och hör mer om Piratön och annat som Söderhamn kan erbjuda i sommar!

Kommunfullmäktige sa i måndags ja till över  två miljoner kronor till en inomhushall för fotboll och ytterligare två miljoner kronor till handikappanpassning av lekplatser. Satsningen på uthyrningsstugor i skärgården och resten av skärgårdsprojektet fick också två miljoner kronor för 2008. Därmed kan ytterligare ett gäng idéer och förslag som Söderhamnarna lämnat i arbetet med Vision 2012 checkas av. Antalet genomförda idéer uppgår nu till en bra bit över 100!