Rekordskutt i näringslivsranking!

Vilket rekordskutt! Söderhamns kommun stiger 32 placeringar i Svenskt näringslivs ranking över landets bästa företagarklimat! Vi är nu på 180:e plats, vilket betyder att vi klättrat till tredje plats i länet och att det kortsiktiga målet att hamna på övre halvan (145) av landets kommuner är nära. Betänker man då att de flesta av de saker vi gjort för att skapa ett bättre företagsklimat är påbörjade efter det att mätningen är gjord finns det anledning att redan nu se fram emot nästa års mätning!

I veckan var jag på Sveriges kommuner och Landsting, SKL, och pratade om hur vi ska kunna utveckla tjänster utifrån alla medborgardialoger vi har. Det ska bli spännande att jobba med vännerna Orsa, Tingsryd, Eskilstuna, Tyresö och Stockholm för att se hur vi kan bli ännu skickligare på att svara upp mot medborgarnas önskemål och behov.

I veckan presenterade vi också LUPP:en, en ungdomsenkät som ska ge oss bättre kunskap om vad de unga i Söderhamn vill se för förändring. Jag har inte hunnit läsa rapporten än, men redan det faktum att alla unga vill engagera sig och berätta för oss om sina krav och önskemål är stort!

Till sist vill jag bara visa upp gänget som ska hjälpa oss att sprida budskapet om Värdskap och Vision 2012 i kommunen till hösten. Ett härligt gäng med massor av energi!

image14

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback