Viktigt med synliggörande

Häromdagen var jag i Trönö för en uppföljande visionsdialog. När jag anlände förvarnade kvällens värd att "det kommer nog inte så många, dekanske är lite besvikna för att de inte sett resultat..." Kommentaren visar än en gång på behovet att jobba med synliggörande av allt som sker,  eftersom de allra flesta av de tidigare visionsidéerna från Trönö redan är förverkligade, eller arbetas med på något sätt! Detta slogs också fast i den tidningsartikel som skrevs efter mötet.

Det är dessutom viktigt att komma ihåg att Vision 2012 inte är något kommunalt projekt. Med över 4 000 engagerade Söderhamnare törs jag påstå att det verkligen är Söderhamnarnas egen vision och då är det självklart helt naturligt att många av idéerna och projekten drivs helt utan kommunens inblandning.

För att synliggöra mer av det som sker planerar vi nu äntligen för de helsidesannonser som ska redovisa mycket av det som redan är uppfyllt. Vi börjar nästa vecka också att inreda visionslokalen på Stadsbiblioteket. Som ett led i synliggörandet investerar vi nu också i en mobil streamingenhet som gör att vi kan banda eller direktsända via webben från vilken plats vi vill, vilken tid som helst på dygnet. Här finns hur stor användningpotential som helst!

På tal om streaming - du har väl kollat in Kommunfullmäktigesändningarna på nätet? Via
www.soderhamn.se --> Politik & Demokrati --> Kommunfullmäktige kan du både se sammanträdena live och i efterhand. Klicka på det ärende du vill se så startart uppspelningen där.

Nästa vecka kommer förresten också Lena från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, upp till oss för att titta på hur vi jobbar med våra medborgardialoger. Vi är med i ett projekt för att bland annat utveckla nya tjänster med hjälp av medborgardialoger och Lena kommer upp för att ge oss lite råd och stöd.