Bortkastade pengar?

"vilket jävla nys...betalar kommunen för detta
Jag trodde komunens uppgift var att sköta i första hand skola och omsorg...ska vi verkligen beskattas för detta????"

Så skriver en anonym avsändare i en kommentar till bloggrubriken Visionsmail här nedan. Han/hon har upptäckt att man kan klicka på ordet kommentarer under inlägget för att ventilera sina åsikter och det är bra. Däremot är det inte bra att han/hon inte känner att man får stå för den åsikten och därför väljer att vara anonym. I det Öppna Söderhamn är det högt till tak och en kritisk synpunkt på verksamheten är alltid välkommen. Mycket hellre öppen kritik än knutna nävar i byxfickorna och skitprat bakom fördragna gardiner. Vad jag svarade ser du om du också klickar på ordet kommentarer under det aktuella inlägget.

Både praktikanten Anna och skolinformatören Thomas börjar annars nu bli varma i kläderna. Thomas håller på och skaffar sig kunskap om skolans organisation, om antalet förkolor, skolor, klasser etc. Han ska också sammankalla en referensgrupp av kloka pedagoger och andra, som ska hjälpa oss att anpassa visionsarbetet för de olika åldrarna och att planera när och hur vi bäst når ut till de 5 000 barnen och ungdomarna.

Anna har jobbat en hel del med att skriva in förslag som kommit in på slutet i vår databas och att uppdatera bruttolistan med alla visionsförslag. Du hittar den uppdaterade listan på
http://www.soderhamn.se/Webred/Webred.nsf/viewDocumentWeb/3CAFF051D21B6978C125726E00366B38.

Annars ser vi nu fram mot ett möte på fredag med Kairos Future, företaget som hjälpt oss jobba fram visionen. Vi ska göra en avstämning för att se hur omvärldsbilden har förändrats det senaste året, hur trender och tendenser ser ut just nu och vilka nya frågor och krav som dykt upp. Detta gör vi för att vi ska kunna anpassa vårt visionsarbete på bästa sätt. Och under tiden fortsätter vi att sköta vård, skola och omsorg på ett lysande sätt, min anonyme vän. ;o) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback