Färghuset har förstått!

På lunchen i dag träffade jag en person som häromdagen besökt Färghuset i Söderhamn. De hade tyvärr inte det som min vän önskade hemma i butiken. Men till hennes stora glädje tipsade de henn om konkurrenten, som de visste hade den önskade produkten hemma. För säkerhets skull ringde de också och kollade innan de skickade henne dit.

Ja, men det är ju precis det här visionsarbetet handlar om - vi har varandras bästa för ögonen och gläds även åt andras framgångar! Färghusets personal har förstått att ju fler som tycker det är kul att  måla/tapetsera desto bättre för dem - även om de just nu köpte grejerna hos konkurrenten. Min vän blev jättenöjd och kommer självklart att besöka butiken igen.

I kväll är det förresten fest - också det i visionens anda. Äldreomsorgen i Söderhamn är en av landets bästa på att erbjuda en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö. Beviset för det får man i kväll då man tar emot den så kallade IIP-certifieringen. IIP står för Investors in people och tilldelas de organisationer som på ett målmedvetet sätt jobbar med ständig utveckling. Gissa om vi är stolta! Läs mer om IIP på
http://www.arbetsmiljoforum.se/iip/iip.asp.

Kommentarer
Postat av: Hans Sundgren, moderaterna

Antalet kommentarer är hittills = 0 och jag är därför stolt över att vara den som gör den första!
Bra initiativ att skapa bloggen!
För ett par månader sedan kunde man läsa i pressen att butikspersonalen i Söderhamn låg i topp när det gäller kundbemötandet. Det är bara att hålla med om den positiva butikspersonalen! Jag har även "signaler" från besökare från andra orter som spontant berättat om trevliga expediter i affärerna i city.

Postat av: Katarina Bergström

Ja precis så ska det vara, i den bästa av världar. Att vi har varandras bästa framför ögonen i allt vi gör. Hoppas fler blir inspirerade av den historien. Det är just det här vi brukar tala om i våra föreläsningar om värdskap. Att våga och vilja se en ort som en helhet, och att i ett sådant läge tipsa om en konkurrent ger bara positivt tillbaka. Lycka till med visionsarbetet! Hälsningar Katarina

2007-01-29 @ 10:36:36
URL: http://www.vardskapet.se
Postat av: Lennart

Tack för den lyckönskningarna Hans och Katarina! Och välkommen tillbaka till Söderhamn till våren Katarina, då vi tänker köra nya seminarier kring just det goda värdskapet.

2007-01-29 @ 15:26:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback