Ungdomsmiljonen till drogfria aktiviteter och miljöer

Söderhamns ungdomar vill i första hand använda den så kallade ungdomsmiljonen till att skapa drogfria aktiviteter och miljöer. Det står klart efter att vi i två dagar haft framtidsverkstad med ungdomar från Söderhamns alla högstadieskolor. Gymnasieungdomarna var självklart också inbjudna, men dök av någon anledning inte upp.

Genomgående för önskemålen om hur man bästa ska använda miljonen är att man huvudsakligen vill ordna evenemang och aktiviteter. De högst rankade aktiviteterna är ett disco var tredje-fjärde vecka, ett fräscht, kvällsöppet fik och en paintballhall. Syftet med hallen skulle vara att så småningom också få till stånd sveriges första paintballgymnasium. Ungdomarna pratade också om att starta en medieverkstad i lokalerna där aktivitetshuset Verkstäderna nu håller till. Medieverkstaden skulle kunna erbjuda redigeringsmöjligheter för ljud, foto och film och även innehålla en fräsch mini-bio för visning av de egenproducerade filmerna. Ungdomarna var också tydliga med att de ville ha en egen ungdomsportal på Internet, där de kan läsa om vad som händer i Söderhamn och även chatta med varandra, skriva i forum etc.

 (Se det riktiga fotot av Daniel Nilsson i Söderhamnskuriren)

För att något ska hända omedelbart ville ungdomarna ha ett stort, drogfritt strandparty på Stenö, redan i sommar så det kommer vi med alla sannolikhet att sätta fart med att ordna på en gång. Eller vi och vi... Det är ju ungdomarna själva som ska få vara med och fixa, så klart! Sen kom vi överens om att vi vuxna skulle räkna lite på de andra idéerna och återkomma efter sommaren med ett nytt möte då i berättar vad ett disco och en paintballhall skulle kosta och hur man skulle kunna stuka till det. Vi ska också se till att de här ungdomarna får träffa berörda tjänstemän på kommunen för att få vara med och planera bussturer med mera.

I kväll har vi möte med de människor och organisationer som tidigare flaggat för att de ville vara med och driva verksamhet i Verkstäderna. Gänget bakom Polstjärnan, som ju fick uppdraget, är på plats för att lära känna dem och för att se hur de kan knyta så många goda krafter som möjligt till sig för att bättra på verksamheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback