Äntligen måndag!

Äntligen måndag! Alltså, helgen har varit mycket behaglig och jag umgås gärna med familjen men det är verkligen roligt att jobba också! Och det finns ju så mycket att ta i och jobba med just nu.

2007 kommer att vara något av ungdomens år i visionsarbetet och formandet av handlingsprogrammet för skolan pågår för fullt. I veckan som gick träffade vi Drivkraftprojektet och bollade våra tankar. Drivkaft är projektet som jobbar med entreprenörskap i skolan och vi fick många kloka reflektioner på hur vi ska visualisera visionen för de 5 000 barnen och ungdomarna. Detsamma gällde mötet vi hade samma dag med elevrådsrepresentanterna. Det är ju trots allt för dem vi ska göra det här, så deras synpunkter är mycket viktiga. I dag ska vi också träffa en av dem som kanske ska hjälpa oss i arbetet och då med att göra om delar av visionen till barnteater. Spännande!

Fredag var också mycket matnyttig. Då satt vi tillsammans med vår vän Hans Bandhold på konsultföretaget Kairos Future och gick igenom omvärldstrender och strategier som ligger till grund för vår vision. Vi satt också och "korsbefruktade" några av våra tillgångar för att se vilka spännande projekt vi skulle kunna komma igång med.

Kommunstyrelsen har bestämt sig för att ta ett helhetsgrepp över området Hällåsen. Känns viktigt. Området är redan i dag en stor tillgång för oss i Söderhamn och har en enorm potential. Hällåsen kan bli ett område där många av visionens delar kan förverkligas.

Kommunfullmäktige i kväll med eventuell kommentatorsdebut. Jag skriver eventuell eftersom de som ska installera mikrofonsystemet jag behöver för att kunna kommentera i tv inte har behagat vare sig dyka upp eller besvara samtal...  Heldag med Kairos igen i morgon och visionsdialog i Norrala på kvällen, två dagar i Sundsvall med informationsenheten och turismen onsdag-torsdag och möte med Attraktiva Söderhamn på fredag. Känns som om massor av lösa idéer kommer att bli allt mer konkreta under veckan.

Som sagt var - äntligen måndag! :o)

Kommentarer
Postat av: Maria Brolin

Äntligen måndag! :-)
Sååå glad och laddad efter möte i Er fantastiska kommun! I torsdags träffade jag företagare som satsar i kommunen och som är intresserade av att hjälpa oss att låta vårt projekt Vindkraftpark Storgrundet, bli verklighet.
Vi hoppas bidra med arbete under bygget men också under driftskedet sen.
Efter mötet i torsdags kände jag att detta kommer att bli fantastiskt bra; det finns otroligt många engagerade entreprenörer i kommunen som vill och kan.
En spännande resa börjar och jag är tacksam att få vara med!
Söderhamn: You Go!
/Maria Brolin

Postat av: Lennart

Vad kul att höra, Maria! Det låter spännande med Vindkraftparken. Oavsett hur det går med projektet är det kul att du också upptäckt vilken drivkraft det finns i Söderhamn. Tänk om vi kunde omvandla också den till elektricitet. Då skulle nog vindkraft och Drivkraft säkert täcka merparten av kommunens energibehov! ;o)

2007-02-26 @ 16:15:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback