Persson, Persson, Persson och de andra...

I går höll vi det 140:e protokollförda mötet då vi kommunicerade visionen och det fortsätter att strömma in idéer! I går var vi ute i Norrala och närmare 30 personer var på plats och med mig hem hade jag förutom 38 fullskrivna idékort en rejäl dos av inspiration att fortsätta. Det kan låta som en klyscha, men det är i mötet mellan människor som idéer verkligen uppstår och visionen kan leva och frodas. 

Fast varför verkar alla i Norrala heta Persson? Trots att tre av de fyra (!) politiker som heter Persson, kommer från Norrala och sitter i fullmäktige inte var där i går lyckades Kuriren ändå fånga Olle, Mats och Göran Persson på samma bild. Och då fanns det det säkert nåt mer Persson i kulisserna! ;o)

Dagen i går ägnade vi annars tillsammans med Hasse Bandhold från konsultfirman Kairos Future. Hasse är en skicklig processledare och tillsammans med honom jobbade vi i går fram en modell för hur vi dels ska kunna värdera alla idéer som kommit in, dels hur vi ska kunna hitta nya, oväntade samverkanseffekter mellan de olika förslagen och de tillgångar vi har i kommunen. Det är det arbetet som inom några dagar ska resultera i den checklista av idéer/processer som ska igång under 2007. Än en gång blev det också tydligt hur mycket vi har att vinna på gemensamma diskussioner mellan kommun, näringsliv, föreningsliv och "vanligt folk". Jag skulle vilja påstå att alla idéer blir bättre av att stötas och blötas mellan olika förvaltningar och olika grupper i samhället.

I morgon beslutar förresten Holmsveden om de vill ha en egen byadialog. Annars var gårdagens den sista av det slaget. I alla fall för nu. Den 19/3 samlar vi alla "byarna" för att tillsammans hitta samverkansprojekt och fortsätta driva på utvecklingen av vår landsbygd.

Till sist ett ord om Centralhotellet, som ju totalförstördes av en brand under gårdagen. Trist. Skönt att alla 16 kom ut så fort. Hoppas bara att ägarna och försäkringsbolaget kommer att bygga upp åtminstone huset igen. Även om vi satsar på utveckling och förnyelse ska vi vara rädda om historien och torgmiljön här runt Rådhuset är speciell, helt klart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback