Prioriterade visionsförslag

Efter dagens möte i Labgruppen har vi benat fram 14 visionsförslag som vi nu ska lägga lite extra tid och kraft på att analysera. Förslagen är av den karaktären att vi bedömer att de i hög grad bidrar till att förverkliga Vision 2012, men att de är så strategiskt viktiga och/eller kräver någon form av extraordinär finansiering att de måste prioriteras och godkännas av Kommunstyrelsen. Innan vi kan gå fram till Kommunstyrelsen med förslagen måste de därför utsättas för en genomförandeanalys. Vi kommer då att titta på vilka förutsättningar vi har att genomföra idéerna, vilken investering de kräver och vilken vinst de skulle kunna ge. Det arbetet kommer att pågå från till i mitten/slutet av augusti.

De 14 visionsidéerna, utan inbördes prioritering är:

 • Skapa fler tomter i vattennära lägen
 • Skärgårdens Hus
 • Konferenshotell
 • Vindkraftverk
 • Konkurrenspröva kommunala verksamheter
 • Stimulera torghandel av lokalproducerade produkter
 • Bygga på Köpmantorget
 • Vattenkvalitet i Söderhamnsån
 • Idrottsturism på Hällåsen
 • Mer aktiviteter på Stenö
 • Turistbyråfilial på torget
 • Konsertlokal
 • Motorsportanläggning på Flyget
 • Tydligare profilering av Staffangymnasiet

Observera att det här på inget sätt är de enda 14 idéer vi kommer att jobba med! Tvärtom är massor av idéer redan genomförda och ytterligare ett 100-tal på gång på olika sätt. Vi kommer efter semestrarna att redovisa vilka idéer som redan är genomförda och vad som är på gång.

Just nu jobbar jag annars för fullt med att sy ihop lösningen som ska ge hästtaxi i stan, åtminstone under sommartrivseldagarna. De entreprenörer som hört av sig och vill köra hästtaxi kommer att kunna erbjuda en bra service och samtidigt kunna utgöra ett härligt inslag i stadsbilden under några, förhoppningsvis, varma julidagar.

I dag började vi också på allvar marknadsföringen av det beachparty på Stenö havsbad, som ungdomarna bland annat önskade få genomföra med sin egen "ungdomsmiljon". Är du över 13 år kan du redan nu boka in fredagen den 13 juli. Det kommer att bli grymt bra! Mer om det senare. Nu önskar jag trevlig helg!


Kommentarer
Postat av: Ann-Britt

Det vi behöver här i staden nu är o släppa "bruksmentaliteten"..att tänka bortom industri o sågverk...
det är förgånget, låt oss ta nya tag o släppa in företagarandan även om den kommer från "Bollnäs"

2007-10-05 @ 20:22:06
Postat av: Ann-Britt

Men ta tillvara på kommunens historia om industriernas sågverks o industrihistoria genom att göra museum på olika ställen.
Te x i Askesta där de flesta byggnaderna finns kvar ett tag till innan de faller ihop alldeles.
Ett utmärkt ställe att göra till museum och få hit turister.
Byn har en enorm historia att berätta.

2007-10-09 @ 23:48:03
Postat av: En aktiv

Hej Lennart Jag undrar lite grann om hur man ser på: Motorsportanläggning på Flyget?

Vart har detta tagit vägen...??? och hur kan jag om jag är intresserad jobba vidare med detta?

MVH från en aktiv som vill mer....

2007-10-10 @ 14:54:23
Postat av: Ann-Britt

Härligt att se ideérna ta form, kom bara ihåg evenemangen under vinterhalvåret också till oss som bor i Söderhamn, inte bara till turisterna.

2007-10-14 @ 18:10:29
Postat av: Lennart

Förlåt "En aktiv" att jag inte sett och svarat på ditt inlägg tidigare! Labgruppen anser att en motorsportanläggning skulle vara ett värdefullt tillskott i visionens anda. För en del står en satsning där i konflikt med olika miljömål, medan andra anser att fördelarna överväger. Frågan måste därför hanteras av politikerna.

2007-10-23 @ 11:14:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback