Wilma & Rudolf för ut visionen i skolan

Nu är det klart att vi kommer att få förstklassig hjälp med att föra ut visionen i skolan. Vår plus-anställde informatör Thomas har ju fått jobb på annat håll och slutar inom kort. Istället blir det nu kulturarbetaren och mångsysslaren Åke Hellström som tar över under våren. Vi har kommit överens med Åke om att under tre månader köra ett pilotprojekt på tre skolor i kommunen. Samtidigt kommer vi att forma programmet för hösten och även boka in de skolor som då ska ingå i arbetet. Målet är att till sommaren 2008 ha träffat så många som möjligt av totalt 5 000 barn och ungdomar, 5 - 18 år gamla.

De för- och lågstadieskolor som kommer att få besök i vår kommer att möta två bekanta profiler, nämligen Wilma & Rudolf. De flesta av barnen har redan träffat Wilma & Rudolf, då de bland annat turnerat tillsammans med räddningstjänsten för att lära barnen ringa 112. Den här gången är målet att få barnen att känna framtidstro och att vilja vara rädda om varandra och sin kommun. Förutom att bjuda på en teaterföreställning kommer Wilma & Rudolf också att hjälpa barnen att med lera, frigolit, målarfärg och mycket annat skapa sin drömstad. Tanken är att resultatet ska ställas ut för allmänhetens beskådande på central plats i stan i sommar.

image1
Wilma & Rudolf, som alltså ska hjälpa till med att föra ut Vision 2012 i kommunens skolor.

I kväll är det också premiär för kommenterandet av kommunfullmäktigesändningarna i tv. Tekniken är inte 100, men vi provar... :o)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback