30 miljoner till Guldkornen

Kommunstyrelsen har nu klubbat sitt förslag till budget för de kommande fyra åren. Bland annat föreslår KS fullmäktige att sätta av 30 miljoner kronor till att utreda, projektera och genomföra en del av Guldkornen. Som jag förstår det är det därmed upp till oss i Labgruppen att komma fram med förslag på vad som ska utredas närmare och så kommer KS att göra prioriteringen löpande. Känns som ett helt ok sätt att jobba på. Nu ska vi bara klara ut relationen mellan Guldkornen och utredningsuppdragen om skärgården, Ljusnans delta m m innan vi kan gå vidare.

SöderhamnsKuriren har en stor artikel i dag om våra planer för en pirat-ö i skärgården nästa sommar. Kul! Jag tror på idén och tror att pirat-ön kan bli en succé nästa sommar. Ska förresten kalla till en lite pressinformation om vinterns aktiviteter i Strykjärnsparken också. Ännu en idé från kreativa Söderhamnare som vi kommer att förverkliga.

Har förresten bjudit in studieförbunden till ett möte. Förhoppningen är att de ska bli inspirerade att starta projekt, studiecirklar, kurser, distansutbildningar etc. i visionens och värdskapets anda. Säkert kan de också ge oss värdefulla idéer om hur vi kan utveckla aktiviteter som gör fler engagerade i visionsarbetet. Mötet blir i alla fall den 5 december om allt går som planerat.

På tisdag har vi också en återsamling  med Värdskapscoacherna, eller värdskapets gerillasoldater som jag brukar kalla dem. Vi är ett 20-tal som drillats lite extra i värdskap och metoder att jobba med. Nu ska vi gå igenom vad som hände på forumet för Värdskap i Åre, informera varandra om spännande aktiviteter i vår egen organisation och så dra upp planerna för de kommande "attackerna" :o)

Vi tänker förresten instifta några priser till nästa år. De som utvecklat sitt bemötande och varit duktiga på att synliggöra sitt arbete ska belönas. Frågan är hur och hur en kul "trofé" ser ut. Har du någon idé får du gärna lämna en kommentar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback