Värdskapskonferens & energitjuvar

Har varit ute och rest lite, både i jobbet och privat. Har bland annat sjungit Hooked on a feeling på Globen, tillsammans  med Björn Skifs. Det kommer jag att leva länge på! :o)

Annars finns det gott om energitjuvar runt omkring en. Jag tänker på de människor som bara måste vara ironiska, eller allmänt elaka, och gärna vill se det negativa i allt som sker. Alla vi som jobbar efter filosofin att glada och nöjda människor presterar bättre, är bättre värdar och representanter för sig själva, sin arbetsplats och vår kommun, vi blir uppriktigt trötta och ledsna av dessa typer.

Jag tänker på dem som till exempel inte kan se vare sig symbolvärdet, eller publicitetsvärdet, av att vi sätter upp Sveriges största Rosa band på Rådhuset. Visst, det gick inte att fästa runt tornet som vi tänkt, så upphängningen blev inte lika snygg. Visst är det en något för mörk rosa jämfört med den årets färg och visst är det tråkigt att vinden slet sönder tygstycket första dagen, så vi måste laga det och försöka hänga upp igen. Men varför håna och skratta åt det och ifrågasätta om det är kommunal kärnverksamhet, eller påpeka att "vi är många som skrattat åt det för att det är så fult"?

Dessa människor ifrågasätter väldigt mycket i sin tillvaro och samtidigt som vi självklart ska kritiskt granska mycket av det som händer måste vi se vår egen betydelse för ett positivt arbetsklimat. Utan kreativitet och utan "misslyckanden" kommer heller inga goda idéer eller goda resultat att uppnås.

Huvva. Bort med det nu och blicka framåt igen. Som min kollega, till exempel. Hon har legat sömnlös i veckor över projektet med Rosa bandet och mådde uppriktigt dåligt när det nu dessutom blåste ner. Hon såg omedelbart en möjlighet och konstaterade att om bandet inte går att hänga upp igen kan vi alltid skänka det till Drömverksta'n och så får de låta sina besökare sy sina egna Rosa band på Drömverksta'ns invigning på fredag. Kreativt!

Var på Forum för Värdskap i Åre i slutet av förra veckan. Snacka om energikick! Så häftigt att få umgås med 70 likasinnade, som alla ser kraften i ett förändrat förhållningssätt gentemot varandra och dem vi möter i våra verksamheter. Förutom energin fick jag med mig flera konkreta idéer om hur vi utvecklar Värdskapet i Söderhamn. Stort tack till alla er som var med och till Värdskapet, som var våra värdar. Läs gärna mer om värdskap på deras hemsida,
www.vardskapet.se.

Ingrid jobbar på med Visionen i skolan och har haft ett stort antal möten med gymnaiseklasser, då hon berättat om Visionstävlingen vi ska köra där detta läsår. Hon har också lagt en turnéplan för Wilma & Rudolf, som fortsätter att spela lärande teater om Vision 2012 i förskolor och på låg- och mellanstadiet.

Så trots alla energitjuvar flyger vi likt humlan oförtrutet vidare! :o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback