Söderhamn har bästa företagarklimatet i länet

Företagarklimatet i Söderhamn har förbättrats kraftigt det senaste året. Det visar den årliga undertsökningen som Svenskt Näringsliv genomför. Även om rankingplaceringen inte blir offentlig förrän i maj kunde Lars Beckman från Svenskt Näringsliv i dag berätta att Söderhamn får betydligt bättre betyg i år än i fjol och att vi i klart bäst i länet på många områden.

Företagen i Söderhamn är mest nöjd med dialogen mellan kommunen och näringslivet av alla företagare i länet och de tycker även att vi har den bästa infrastrukturen och tillgången till IT och bredband av alla. Nästan en tredjedel av alla företag i Söderhamn räknar också med att nyanställa under det kommande året. Om de nu bara får tag på kompetent arbetskraft. Just den svårigheten är nämligen det största hindret för tillväxt, tycker 48 % av företagen.

Med tanke på arbetslösheten kan det kanske tyckas lite märkligt, men saningen är helt enkelt den att de som är arbetslösa helt enkelt inte har den kompetens som efterfrågas just nu. Det betyder att vi behöver jobba ännu hårdare med vidareutbildning och att locka rätt kompetensert att flytta eller pendla till Söderhamn, så att företagen som vill växa också kan göra det. Resultatet är hur som helst fantastiskt roligt och ett bra kvitto på att den satsning på ökat stöd till näringslivet och på entreprenörskap ger resultat.

I dag kunde jag också äntligen bjuda in till cirkelledarutbildningen i Värdskap och Vision 2012. Den sjunde och tolfte maj kommer vi att hålla utbildningen, som jag tror och hoppas ska kunna bidra till att sätta snurr på arbetet med värdskap i Söderhamn på allvar. Med en kompletterande weebbutbildning inom kommunen, värdskapsträffar med handlare i city och med turismnäringen fortsätter vi att bygga på idén om ett ännu mer välkomnande Söderhamn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback